اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
یک شرکت دانش بنیان دستگاه نبض سنج را تولید کرد که اندازه گیری، ثبت و تحلیل وضعیت نبض مچ دست را بر مبنای اصول طب ایرانی انجام می دهد.
به گزارش ایسنا، منوچهر اقبال، مدیر این شرکت دانش بنیان در خصوص زمینه کاری این شرکت، گفت: شرکت ما، حدود 21 سال پیش با هدف واردات تجهیزات و وسایل یکبار مصرف پزشکی در حوزه قلب و عروق (آنژیوپلاستی) تاسیس شد. پس از واردات وسایل پزشکی از سازندگان اروپایی از پنج سال پیش اقدام به تولید بعضی از آن وسایل کردیم و در حال حاضر کیت های آنژیوپلاستی به میزان سالانه 95 هزار عدد، رابط های تزریق در چهار طول مختلف سالانه حدودا 60 هزار عدد و بالن های قلبی سالانه 30هزار عدد در حال تولید است و چند طرح دیگر هم تا آخر سال به تولید می رسند.
وی ادامه داد: سوابق و تجربیات صاحبان شرکت ما با تخصص مهندسی پزشکی مرتبط با تحقیقات کاربردی و سپس تولید تجاری دستگاه های مختلف پزشکی شامل همودیالیز، توزیع کننده اتوماتیک شربت متادون، تجهیزات آسم و آلرژی، ونتیلاتور، دیسک های تشخیصی میکروسیالاتی به همراه دستگاه خوانش و ... است.
اقبال با بیان اینکه هم اکنون با کمک ستاد طب ایرانی و گیاهان دارویی و حمایت های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اخذ وام و همکاری پنج نفر از اساتید اقدام به ساخت نسل جدید نمونه مهندسی نبض سنج بر اساس علم طب ایرانی کرده است، افزود: این شرکت، پس از انجام تست های بالینی با کمک حدود 12 نفر موفق به تولید سالانه 100 عدد نبض سنج شده است که تحویل پزشکان متخصصان طب ایرانی خواهد شد.
وی در خصوص نحوه عملکرد این نبض سنج، گفت: لمس نبض مخصوصا نبض شریان رادیال در سطح داخلی تحتانی ساعد دست در طب قدیم بسیار اهمیت داشته و یکی از پایه های تشخیص را تشکیل می داده است و به همین جهت برای شناخت آن شرایط و دستورات و تفسیرهایی به وجود آمده است که علم نبض شناسی را تشکیل می دهد. به عبارتی، نبض یکی از علائم حیاتی و اساسی است که پزشکان ترجیح می دهند در اولین مرحله معاینه، شخصاً نبض بیمار را گرفته و مستقیماً اطلاعات لازم را به دست آورند.
اقبال ادامه داد: برای سنجش وضعیت نبض در طب سنتی ایرانی از چهار انگشت استفاده می شود. انگشتان تعلیم یافته پزشک، حساس ترین وسیله آزمایش نبض است. تشخیص نبض به این گونه است که پزشک چهار انگشت خود (به جز شست) را بر روی محل معمول نبض (نبض رادیال یا مچی) قرار می دهد و به این ترتیب می تواند به مشخصات مکانی و زمانی نبض پی ببرد. یکی از مشکلاتی که این روش سنتی دارد، این است که کاملاً وابسته به مهارت طبیب حاذق است و به خصوص در مواردی که بیمار نبض ضعیفی داشته باشد، ممکن است کار تشخیص با خطا مواجه شود. درستی و صحت به تمرین مداوم فردی و کیفیت و حساسیت آگاهی و هشیاری، وابسته است. همچنین قابلیت ثبت و ذخیره سازی و ایجاد پایگاه داده را ندارد. بنابراین نیاز است که ابزاری برای ثبت و ضبط نبض طبق اهداف طب سنتی ایرانی وجود داشته باشد.
به گفته وی، در این طرح، دستگاهی پیاده سازی شده که همین روش اندازه گیری را به صورت کاملاً دقیق و تکرارپذیر با استفاده از سنسورهای تشخیصی مناسب (شامل تعدادی سنسورهای نیرو، سنسور فشار، سنسور نوری) انجام می دهد. در عین حال این وسیله می تواند برای تحقیقات در زمینه ارزیابی های غیرتهاجمی نبض بر مبنای اصول طب سنتی مورد استفاده قرار گیرد.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، اقبال خاطرنشان کرد: علیرغم شباهت ظاهری این دستگاه با دستگاه های اندازه گیری فشار خون مچی در واقع ارتباط خاصی بین این دو وسیله وجود ندارد. در این دستگاه، هدف، اندازه گیری، ثبت و تحلیل وضعیت نبض مچ دست بر مبنای اصول طب ایرانی است. البته در عین حال با توجه به وجود سنسورهای متعدد در این دستگاه، امکان سنجش دیگر پارامترهای فیزیولوژیک بیمار از جمله فشار خون هم وجود دارد.
وی در پایان در خصوص برنامه این شرکت برای صادرات، گفت: در حال حاضر برنامه خاصی برای صادرات نداریم.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}